Kármán József - Fanni hagyományai

A Tevan Nyomdának célja volt a magyar klasszikusok megjelentetése jelentõségükhöz méltó kiadásban. Kosztolányi Dezsõ írja a Nyugat 1917. január 1-i számában a Fanni hagyományairól: "A könyv könnyed és kecses, halovány-rózsaszín keménypapír-fedéllel és világoszöld vászonszegéssel. Ugyanaz a rózsaszín és zöld, melyet húsz évvel ezelõtt láttunk divatos nõi ruhákon és valahogy mindnyájunk ifjúságát hozza eszünkbe. Felül egy a födélhez ragasztott zöld vászonból való olvasójegy hangsúlyozza a könyv stilizált voltát. A papír szürkéskék, a betûk finomak. Nyilvánvaló, hogy ilyen stílus sohase volt, a biedermeier-korban sem, de a kiadó nem is óhajt stílust utánozni, csak megérzékíteni egy kort - tüntetõen és szabadon szárnyaló képzelettel - számunkra, kik ma élünk." (Papp János:A szép könyv dicsérete - A Tevan könyvek kritikái, Békéscsaba - Gyoma, 1989.) A kötet belsõ címlapját és könyvdíszeit is Tevan Andor rajzolta. A borító, a belsõ címlap tipográfiája ízesen idézi a tipográfia XVIII. századi hagyományait. (A magyar irodalom története, Szerk.: Pándi Pál Akadémia kiadó, Budapest)

Ár: 0 Ft